MinDig TV




MinDig TV Applikációk

MindigTV App

Facebook


Bükkzsérc - Szállás

Pihenjen Bükkzsércen, a Cseresznyés patak völgyében. A Bükk-hegység látnivalókban bővelkedő természeti adottságainak köszönhetően a kirándulások mellett a téli sportok kedvelőinek is számos lehetőséget kínál. Az önnálló vendégház csendes, falusi környezetben található. Hegyi klímája nyugodt üdülést kínál, párosítva a modern kényelemmel.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Kirándulások, túrák a Bükk-Gyöngye Vendégházból

2011.03.31. 20:42 CivertanS



Séta a Hór-völgyben, a Subalyuki-barlanghoz.
A Bükk az ország tüdeje, nagy kiterjedésű vadon, amelynek tájképi szépsége felejthetetlen élményeket nyújt, sok turista úttal, kristálytiszta hegyi levegővel.




Ódor-várrom
A vendégháztól kb. 5km túrával elérhető . Gyönyörű kilátás a 500 m -es hegyről a Bükkre.
Neandervölgyi ösember lakóhely volt és vannak kis barlangok amiket meg lehet tekinteni. Szomjunkat enyhíthetjük a hegy oldalában található kristálytiszta forrásvízzel.



Bükkzsérc, látkép a szőlőhegyről.
Pihenjen csodálatos környezetben, hegyekkel körülvéve a Cseresznyés -patak völgyében, 1000 fős kis falucskánkban. A vendégház a jobb oldali templom árnyékában található.



A házigazda saját borospincéje / jobb oldali /, a Bükkzsérci Baglyos pincesoron. A riolittufába vájt pincék zamatos bükkaljai borokkal vannak tele, és meghívom vendégeimet egy-két pohár vörös és fehér borra. A borospince a háztól 2 km-re helyezkedik el, ami egy kis túra is egyben.



A vendégház közelében található terület lankái kiváló túrázási célpontok az év minden évszakában.
Tőlünk karnyújtásnyira van a természet!
A Bükki gombák nagyon finomak, ízletesek és igény esetén szívesen elkalauzoljuk egy kis gombázásra, melyeket akár közösen meg is főzhetünk.



Bükk-Gyöngye Vendégház utcafronti képe, a domboldalon helyezkedik el a Katolikus templom árnyékában. Szemben látható a " Patkó", a Hódos hegyen, ott soha nem nő fa, szikla az egész. A háztól 3-4 órányi , túrával megmászható.

>> További képek a Vendégházról a Facebookon

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: szállás túra bükk vendégház bükkzsérc bükk gyöngye

A bejegyzés trackback címe:

https://bukkzsercszallas.blog.hu/api/trackback/id/tr852789325

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Richard Quandt - IN VINO VERITAS 2011.04.02. 09:17:46

Az emberiség már több ezer éve issza a szőlő erjesztett levét, és nem mindig válik hasznára – gondoljunk csak szegény Noéra, aki nem tudta, mikor kell abbahagyni. Az antikvitás borairól csupán korlátozott ismereteink vannak, de valószínű, hogy a ...

Trackback: Richard Quandt - IN VINO VERITAS 2011.04.02. 09:17:33

Az emberiség már több ezer éve issza a szőlő erjesztett levét, és nem mindig válik hasznára – gondoljunk csak szegény Noéra, aki nem tudta, mikor kell abbahagyni. Az antikvitás borairól csupán korlátozott ismereteink vannak, de valószínű, hogy a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása